MENU
4. oktober 2019

Demodag om præcisionsjordbrug og ny teknologi til marken

Landmænd fra hele landet mødes til demodag om præcisionsjordbrug den 9. oktober. En række eksperter står klar med den nyeste viden om fremtidens dyrkningspraksis og teknologi til marken.
Foto: Bodil Pedersen
Foto: Bodil Pedersen

Godsejer Hans de Neergaard på Vindumovergaard ved Bjerringbro slår portene op for alt den nyeste viden om præcisionsjordbrug. Han er en af pionererne indenfor præcisionsjordbrug og har i tre sæsoner lagt arealer til afprøvning af nye teknologier.

Hans de Neergaard har stor erfaring i præcisionsjordbrug og arbejder blandt andet målrettet på at give præcis den mængde gødning, som afgrøderne har behov for. Da jorden varierer inden for den enkelte mark, skal de forskellige dele af marken gødes forskelligt. Det kaldes gradueret tildeling, og Hans de Neergaard henter blandt andet satellitbilleder ned til maskinerne for at løse opgaven.  

I tre sæsoner har han på Vindumovergaard lagt arealer til afprøvning af nye teknologier i regi af Future Cropping. 

Hvad sker der?
På dagen vil rådgivere, forskere og maskinfabrikanter fortælle om præcisionsjordbrug og hvordan landmænd får størst muligt udbytte af de nye teknologier til at praktisere præcisionsjordbrug

Hør om test og certificering af præcisionsjordbrugsudstyr, løsninger på trådløs overførsel af tildelingsfiler til maskinerne, bliv opdateret på de nyeste funktioner i CropManager og meget andet.
Dagen byder i øvrigt på guidede ture i marken og på gården, hvor eksperter står klar til at vise og fortælle om blandt andet:

automatisk data flow fra computer til terminaltest og certificering af maskiner
de nyeste funktioner i it-platformen til præcisionsjordbrug, CropManager
datagrundlaget for målrettet regulering
Inden døre vil der være taler af blandt andet Henrik Høegh, formand for Future Cropping Partnerskabet og Thor Gunnar Kofoed, viceformand, Landbrug & Fødevarer. Desuden er der faglige indlæg og mulighed for at tale med forskere og eksperter om de mange resultater i Future Cropping Partnerskabet.

Tid, sted og tilmelding

9. oktober 2019, kl. 11.00-17.00
Vindumovergaardsvej 6
8850 Bjerringbro

Deltagelse er gratis men af hensyn til bestilling af forplejning bedes tilmelding ske her: https://www.tilmeld.dk/praecisionsjordbrug2019/demodag.html

 

I Partnerskabet Future Cropping samarbejder universiteter, maskinfabrikanter og rådgivningsvirksomheder på at udvikle præcisionsjordbruget i Danmark. 

Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen