MENU
Kvæg på mark

Cases fra Økologi

I SEGES har vi et stærkt hold af eksperter på det økologiske felt. Forskning, formidling og nye værktøjer er nogle af vores bidrag til udviklingen i økologisk landbrug. Her kan du læse udvalgte eksempler.
Solsikkerne er gennem blomstringstiden hjemsted for et utal af insekter.

Er solsikker det nye sort?

SEGES Økologi Innovation afprøver i 2017 og 2018 forskellige sorter af solsikker for at få større kendskab til dyrkningen af solsikker i Danmark.
Læs mere her
Økologisk kanin

Økologiske kaniner i landbruget

Kan stalddørene igen åbnes for kaniner? Og kan vi få danske, økologiske kaniner på spisebordene i de danske hjem? Det er vi gået i gang med at undersøge.  
Læs mere om projektet her
Kløver - OrganoFInery

Fra kløvergræs til proteinfoder

En ny bioraffineringsteknik, som udvikles i projektet OrganoFinery, udvinder proteinet fra kløvergræs.

Læs mere om projektet her

Økologisk vinterraps - landmandens vej til stabile og høje udbytter

SEGES Økologi Innovation har i 2016/2017 indsamlet data og lavet registreringer i 31 økologiske vinterrapsmar-ker for at få en bedre indsigt i de udbyttebegrænsende faktorer.

Læs mere
Reduceret foderspild og øget indtjening

Reduceret foderspild

Et nyt projekt skal reducere foderspildet, og derved øge indtjeningen og reducere miljøbelastningen hos de økologiske svineproducenter. Læs hvordan her

Økologi - Inspiration til jordbruget

SEGES er en aktiv spiller, når det gælder om at få Økologi - Inspiration til jordbruget på hylderne. Bladet henvender sig til alle, der arbejder professionelt med økologi.  Få mere inspiration her
Foderbord

Mere lokalt produceret foder

I et igangværende projekt demonstrerer seks økologiske mælkeproducenter, hvordan de øger andelen af lokalt produceret foder til deres malkekøer.
Læs mere om projektet her
RISE polygon

RISE

RISE er et nyt værktøj til at teste bæredygtighed. Det stammer fra Schweiz, men SEGES har oversat det og indlagt danske standardværdier, så det også kan bruges i Danmark.  Læs om RISE her
Luk

Start din søgning her

  • Søgning gav ingen resultater, prøv igen